Project Information

  • Category: Siltavalaistus

Kestävää led-tekniikkaa elohopeavalaisimien tilalle

Asiakas hyödyt siltavalaistuksessa

  • Elinkaariedullisuus; korkea energiatehokkuus, pitkäikäisyys, vähäinen huollon tarve ja hyvä ilkivallan kestävyys
  • Hyvä tarkoituksen mukainen valkoinen valaistus

Useat kymmenet kevyen liikenteen väylien alikulkutunnelit eri puolilla Varsinais-Suomea ovat saaneet kirkkaan ja kestävän led-valaistuksen. Uudet Lumous Lighting led-siltavalaisimet ovat korvanneet pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kulkua aikaisemmin valaisseet elohopealamput. Lumous Lightingn led-valaisimia on asennettu muun muassa Raisioon, Mynämäelle, Somerolle, Saloon ja Nousiaisiin.

Asennukset suoritti Raision Sähkö-INSTO Oy. Valaisimien varsinaisena loppuasiakkaana oli kuitenkin Varsinais-Suomen elinkeino-, ympäristö- ja liikennekeskus (Ely-keskus), jonka vastuulle kuuluu myös kevyen liikenteen väylien kunnossapito.

”…valaistusvoimakkuudet ovat toivomustemme mukaiset.”

Raision Sähkö-INSTON tievalaistus- ja asennuspalveluiden osastopäällikkö Marko Arvonen kertoo Lumous Lightingn led-valaisimien vastanneen täysin odotuksia.
”Saimme mitä tilasimme. Muun muassa valaistusvoimakkuudet ovat toivomustemme mukaiset”, hän toteaa.

Osastopäällikkö Arvosen mukaan tärkeimmät syyt led-valaisimien valinnalle olivat juuri niistä saatava suuri valon määrä sekä valaisimien energiatehokkuus, vähäinen huoltotarve, pitkäikäisyys ja ilkivallan kestävyys.

Asennustyöt alikulkutunneleissa aloitettiin vuoden 2010 lokakuussa ja ne saatiin tehtyä loppuun seuraavan vuoden huhtikuussa. Kaiken kaikkiaan Lumous Lighting toimitti Varsinais-Suomen kevyen liikenteen väylien valaisuun 380 kappaletta 11 watin tehoisia led-siltavalaisimia – niin uppoasennettavia kuin pinta-asennettaviakin.

Yhteistyö Lumous Lightingn kanssa sujui Marko Arvosen mielestä koko asennusprojektin ajan erittäin hyvin.

”Lumous Lightingn palvelutaso oli kokemuksemme mukaan erinomainen”, hän arvioi.

Varsinais-Suomi, kevyen liikenteen väylien alikulkutunneleita

  • Valaisimet: Lumous Lighting VP2221 M1 (11 W) ja VP2223 M1 (11 W)
  • Urakoitsija: Raision Sähkö-INSTO Oy